Ubezpieczenie M
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: Ubezpieczenie M
Boogie auto masz zarejestrowane w Radomiu chyba tak?
Ja szukam jakiejś sensownej ubezpieczalni dla M3 w Warszawie ale stawki są chore mniej więcej 10% wartości auta mimo pełnych zniżek 7-8tyś za rok.
Ja szukam jakiejś sensownej ubezpieczalni dla M3 w Warszawie ale stawki są chore mniej więcej 10% wartości auta mimo pełnych zniżek 7-8tyś za rok.
Tak, w Radomiu zarejestrowane.
No u mnie bez zniżek PZU chce 10 tys składki rocznej za auto o wartości 63 tys (według nich)
No u mnie bez zniżek PZU chce 10 tys składki rocznej za auto o wartości 63 tys (według nich)

Pozdrówka!
- arturo
- Auto: M4,X5M Comp, X5M, X6M ...
boogie , trochę grubo chcą Cię wykasować . U mnie za nową M3 wyszło w PZU za AC 4400zł ( w pierwszym roku eksploatacji ) , wraz z Klauzulą Niezmienności Wartości Pojazdu . Ale ja mam trochę inne zniżki
.
P.S.
Odpowiedziałem na PW .

P.S.
Odpowiedziałem na PW .
- --==maly==----
To zniżki masz niesamowite.
Ja z pełnymi zniżkami najtaniej znalazłem OC+AC coś koło 4500zł za auto o wartości 70tyś a nowe m3 kosztuje około 5 razy tyle.
Ja z pełnymi zniżkami najtaniej znalazłem OC+AC coś koło 4500zł za auto o wartości 70tyś a nowe m3 kosztuje około 5 razy tyle.
Poszukaj innego ubezpieczyciela, ja w pazdzierniku placilem 2800zl OC +AC, wartosc wyceniona M3 e46 80tys zl.
- arturo
maly ,60% bezszkodowość + 25% PZU Diamond Club + jakieś inne pierdoły ... I jest OK . Niestety M3 wychodzi w porządnym wypasie w zakupie jeszcze drożej niż podajesz. Nawet po dobrym rabacie
.

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Plus szalenie wazne jest w jakim mieście jest auto ubezpieczone...
- --==maly==----
Niestety Warszawa jest najdroższa.
NIestety, jak auto ma 10 lat, to firmy robią straszne schody żeby AC było w opcji serwisowej (wycena +naprawa przez ASO).
Niektóre w ogóle nie uwzględniają takiej możliwości - większość nawet.
A jak nie chcemy udziału własnego, amortyzacji + stała wartość auta przez cały rok np. to sie robi juz ostro.
Osobiście nie czaje, co to za bariera 10lat = no ASO.... przecież ceny części są te same...
Niektóre w ogóle nie uwzględniają takiej możliwości - większość nawet.
A jak nie chcemy udziału własnego, amortyzacji + stała wartość auta przez cały rok np. to sie robi juz ostro.
Osobiście nie czaje, co to za bariera 10lat = no ASO.... przecież ceny części są te same...
Pozdrówka!
- arturo
Boją się wyłudzeń , ustawek itd.
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021
Było: E92 M3

Było: E92 M3
I jak sprawa z wyceną w PZMot zakończyła się pozytywnie?
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Zakończyła sie bez zakończenia, bo nastąpił matrix po uzgodnieniu, na drugi dzień nic nie było jak ustalone dzień wcześniej. Tak więc w sumie nic się nie wydarzyło.....
Ubezpieczyciel sam wycenił auto w oddziale, i wyszło znacznie więcej niż owy rzecoznawca.
Generalnie uważam, że rzeczoznawcy sie znają na Skodzie Fabi, i tyle.
Na wyjątkowych autach ni hu hu.
Przecietny wyceniacz stłuczek może sie poruszać po poziomie badziewia oferowanego w Polsce - które wyznacza jakieś chore widełki cenowe- jak ten czerwony ulep z Gdańska z 2002r z silnikiem z 99r, czy ten http://otomoto.pl/bmw-m5-e39-400hp-krak ... 38194.html przerobiony z Angola - oba poniżej 50 tys.
Tak więc wartość z książeczki jest aksjomatem dla takiego rzeczoznawcy.
Ale żeby już na poziomie europejskim odnieść się do takich rzadkich aut i wyjątkowych (w końcu M5 takie jest) to nie ma mowy. Nie wiem czy oni nie mogą, nie umieją, boją się. Nie wiem.
Wiem za to że po którymś przykładzie widzę, że są bezużyteczni dla pasjonatów.
Weź se teraz człowieku kup M5 e28......
A najlepsze jest to, że pewnie rzeczoznawca niemiecki, wycenił by takiego rodzyna np. M5 e34 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
za ponad 40 tys Euro, na zbliżoną wartość....
U nas by ku...aa liczyli, od 17 tys PLN.
Albo taki Winkelhoek.....
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
16 tys pln i kuniec panie
Ubezpieczyciel sam wycenił auto w oddziale, i wyszło znacznie więcej niż owy rzecoznawca.
Generalnie uważam, że rzeczoznawcy sie znają na Skodzie Fabi, i tyle.
Na wyjątkowych autach ni hu hu.
Przecietny wyceniacz stłuczek może sie poruszać po poziomie badziewia oferowanego w Polsce - które wyznacza jakieś chore widełki cenowe- jak ten czerwony ulep z Gdańska z 2002r z silnikiem z 99r, czy ten http://otomoto.pl/bmw-m5-e39-400hp-krak ... 38194.html przerobiony z Angola - oba poniżej 50 tys.
Tak więc wartość z książeczki jest aksjomatem dla takiego rzeczoznawcy.
Ale żeby już na poziomie europejskim odnieść się do takich rzadkich aut i wyjątkowych (w końcu M5 takie jest) to nie ma mowy. Nie wiem czy oni nie mogą, nie umieją, boją się. Nie wiem.
Wiem za to że po którymś przykładzie widzę, że są bezużyteczni dla pasjonatów.
Weź se teraz człowieku kup M5 e28......
A najlepsze jest to, że pewnie rzeczoznawca niemiecki, wycenił by takiego rodzyna np. M5 e34 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
za ponad 40 tys Euro, na zbliżoną wartość....
U nas by ku...aa liczyli, od 17 tys PLN.
Albo taki Winkelhoek.....
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Pozdrówka!
Wartosc m5 e34 w pl to 13tys
wg ksiazek

wiem cos o tym, moje kombi to wg pzu 35tys
moze lepszym rozwiazaniem bedzie cos w stylu minicasko zwiazane z kradzieza czy zniszczeniem auta?

moze lepszym rozwiazaniem bedzie cos w stylu minicasko zwiazane z kradzieza czy zniszczeniem auta?
A generalnie polecacie PZU czy nie warto ?